Home
Home Dezvaluirea informatiei Realizarea gajului Site map
  24 April 2018
Romana   Русский
  Search:  
 
  Advansed Search:  
Legal entities
Individuals-consumer
Electronic services
Tariffs
Promotions

TELEBANK
Bank multichannels service sistem

SPECIAL OFFERS
Pledge realisation

Careers
Careers

Loans calculator
Loans calculator

Deposits calculator
Deposits calculator

Commemorative coins and banknotes
Commemorative coins and banknotes

3D Secure
Safety purchases with bank cards
Chisinau MD-2001
33 Ismail street
Phone: 0 800 500 20, For international calls: (+373 22) 500-200
Fax: (+373 22) 54-88-27
Support Card 24/24 (+373 22) 500-220
E-mail: info@ecb.md, antifrauda@ecb.md
Telex:163278 ECBMD MD
SWIFT CODE: ECBMMD2X
F/C: 1002600020056
VAT: 0204705

Prevederi generale ale securităţii Cardului Bancar

 

1.      Vă recomandăm să schimbaţi PIN-codul periodic (opţiunea se accesează gratuit şi este accesibilă în toate bancomatele BC "EuroCreditBank"S.A. şi BC "Moldova-Agroindbank"S.A.). 

2.      Vă recomandăm să alimentaţi contul curent de card cu 2-3 ore inainte de a efectua cumpărătura cu cardul Virtual, (de exemplu în cazul  completării contului curent de card prin Telebank).

3.      Pentru a exclude retragerea întregului numerar disponibil din contul bancar şi pentru o siguranţă mai mare în momentul efectuării tranzacţiilor, există opţiunea  abonarii la sistemul Alert prin SMS. Acest sistem oferă posibilitatea de a primi informaţii aferente tranzacţiilor sau încercărilor efectuate cu cardul dumneavoastră prin intermediul mesajelor SMS.

Efectuând autentificarea în sistemul Telebank.md: Meniu Notificări: Evenimentele cardurilor. Canal de livrare:  Serviciul mesaj scurt (SMS). Mesaje expediaţi la adresa: Indicaţi numărul de telefon mobil. Numărul cardului: Indicaţi numărul cardului. Limba notificării: Indicaţi limba. Formarea notificării pe eveniment: Alegeţi cazuri. Apăsaţi butonul «Salvare». În cazul apariţiei întrebărilor apelaţi (+373 22) 500-200.

4.      Orice card bancar este personalizat şi este contraindicat accesul unei terţe persoane la el. În cazul furtului sau pierderii acestuia nu ezitaţi să contactaţi banca, tel.: (+373 22) 500-220.

5.      Solicitarea informaţiilor cu caracter personal prin e-mail de către Bănci sau alte organizaţii, inclusiv din partea angajaţilor Băncii, este categoric interzis, poate duce la fraudă. Nu oferiţi nici un fel de informaţii,  anunţaţi banca emitentă a cardului dumneavoastră despre acest fapt.

6.      Retragerea numerarului se face cu ajutorul bancomatelor  instalate în locuri sigure (Exemple: agentii guvernamentale, filialele băncilor, centre comerciale, etc.). La faţa locului, verificaţi dacă nu există dispozitive suplimentare la bancomat şi dacă tastatura este în regulă. Numai după ce v-aţi asigurat, introduceţi cardul în locul destinat acestuia. Citiţi cu atenţie mesajele de pe ecran şi efectuaţi pe paşi operaţiunea. După obţinerea numerarului de la bancomat verificaţi numerarul, asiguraţi-vă că, cardul bancar a fost retras, aşteptaţi primirea bonului(în cazul solicitării), apoi puneţi-le într-o pungă (poşetă, buzunar), şi numai apoi să vă îndepărtaţi de la ATM. În cazul în care numerarul nu a fost obţinut, încercaţi să mai efectuaţi o tranzacţie (De exemplu "Mini extras") pentru excluderea posibilităţii eliberării numerarului următorului client, apoi contactaţi banca emitentă a cardului (+373 22) 500-220.  Dacă observaţi ceva în neregulă la bancomat, surplus de dispozitive sau ceva deteriorat, vă recomandăm să nu utilizaţi cardul la bancomatul dat şi să informaţi Banca la numărul de telefon indicat pe bancomat.

7.      În momentul introducerii PIN-codului la bancomatele sau organizaţiile de comerţ şi servicii, acoperiti cu mâna tastatura, astfel încît persoanele aflate în apropiere să nu poată vedea datele introduse.

8.      Nu utilizaţi cardurile bancare la comercianţi necredibili (dubioşi). Operaţiunile trebuie să fie efectuate numai în prezenţa Dumneavoastră, pentru a  minimiza  riscul sustragerii datelor personale de pe card. În cazul tranzacţiilor nereuşite, solicitaţi şi păstraţi copia cecului de la POS-terminal.

9.      În momentul în care doriţi să efectuati careva tranzacţii electronice, asiguraţi-vă că site-urile (comercianţii) sunt organizaţii cunoscute şi sigure. Accesînd adresa comercianţilor prin alte site-uri (readresări) sau link-uri există probabilitatea ca datele dumneavoastră personale să fie clonate şi utilizate de persoane străine.

10.    Pentru confidenţialitatea datelor cu caracter personal şi informaţiile cardului bancar, vă recomandăm sa efectuaţi operaţiuni doar la computerul personal. Totuşi dacă operaţiunile se fac la computer străin , verificaţi de fiecare dată ca datele dumneavoastră să nu fi fost salvate.

Did You know ...

You can beneficiate from all information concerning directly your account by means of the electronic mail, ECB-eMail.

 
details

© 2004 All rights reserved by BC "EuroCreditBank" SA webm@ster